6‏/6‏/2010

المقادير : عيش توست باكيت كريم كراميل الجاهز حليب سكر قشطة مكسرات الطريقة بئى : بتجيبي العيش التوست وتشيلي الحروف البني وترصيه في صنية بحيث ما تسيبيش اي مسافات فاضية بين التوست وبعضه في حلة بئى على النار بتسكري الحليب وتسيبيه يغلي وبعدين تضيف البودرة بتاعت الكريم كراميل وتقلبي كويس ( يعني من الاخر تعملي الكريم كراميل ) بعدين يا ستي تشيليه من على النار وتصيبيه على طول وهو سخن مولع على التوست اللي في الصنية طبعا كمية الكريم كراميل لازم تبئى مناسبة...
طريقة عمل القرع العسلى يقشر القرع العسلى ويقطع مكعبات يوضع القرع العسلى مع كوب سكر على النار ويترك حتى يسيل ويصبح مهرى مع مراعاة عدم التقليب الكثير ادهن صنية بالسمن بعد هرسه جيدا واضع فوقه الزبيب والمكسرات وجوز الهند ونضع فوقها الكريمة البسترى وندخلها الفرن حتى يحمر وجهها مقادير الكريمة الباسترى ... نصف كوب دقيق ملعقة سمن او زبدة 2 كوب لبن نصف كوب سكر 2 بيضة فانيليا طريقة...
المقادير: كوب ماء دافئ رشة محسن خبز، زيت ,و1 بطاطس صغيرة مسلوقة , معلقة سكر الطريقة : 1 كوب زبادي ، 1/2 2 كوب الدقيق 2 ملعقة كبيرة خميرة ،، - الخميرة+الماء+السكر و نتركها عشر دقائق - 2-نضيف الزبادي ونبشر البطاطس بالرفيعةو نضع الدقيق ونقلب كويس و تترك للتخمير وكل نص ساعة نقلبهالمدة ساعتين نجيب معلقه صغيرة ونغمسها في الزيت و بعدين ناخد من العجينه معلقة ونحطها...
كريم كراميل بطريقة اسامة السيد بالخطوات المقادير:- 2كوب سكر 1 كوب ماء 3 كوب لبن حليب 6 بيض 4/3 كوب سكرڤانيلياحبهان مطحون أو قرفة مطحونة أو زعفران ( اختياري)الطريقة تحضير يُوضع الماء والسكر في وعاء على نار متوسطة حتى يبدأ بالغليان ،و نترك الخليط حتى نحصل على الكراميل البني اللون و يُصب في قالب أو قوالب التقديم . - يُسخن لبن الحليب في وعاء على نار متوسطة حتى درجة الغليان ،...
و في يوم حبيتي تحضري البسبوسه وفجأه ملقيتيش عندك سميد تعملي إيه ؟ تلغي الوصفه ولا ترضي بالبدائل ؟ ولو حبيتي تعمليها بالسميد بس من غير زيت أو سمن كمان عندي البدائل 1 - البسبوسه من غير سميد (أ) 4 بيضات ؛ كوب مبروش جوز الهند ؛ كوب حليب باودر ؛ 3\4 كوب زيت ملعقه صغيره بيكنك باودر ؛ ملعقه صغيره فانيليا ؛ شربات للوجه تخلط المكونات وتفرد في صينية الفرن المدهونه بالطحينه وتخبز بدرجة 180 20 - 25 دقيقه وتسقى بالشربات حال خروجها من الفرن بسبوسه...
المقادير: 3كوب من اللبن البودرة نصف كوب دقيق ابيض فاخر 4كوب ماء الطريقة: في اناء مناسب اخلطي الدقيق وبودرة اللبن والماء خلطا جيدا ثم يوضع في اناء علي النار بحيث تكون النار متوسطة الحرارة يقلب الخليط بملعقة خشبية باستمرار حتي لا يتكتل الحليب عندما يغلي الخليط يترك علي النار دمة دقيقة واحدة ثم يوضع بعدها مباشرة وهو ساخن في صينية واسعة بعد دقيقتين تنزع القشدة التي تكونت علي سطح الخليط ثم بعد قليل تنزع القشدة مرة اخري وهكذا يتم تجميع القشدة...
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اختي فتكات احب النهارده اقدم ليكي طريقه جديده وهي عمل مربى بالتفاح اللي دلوقتي في الاسواق بكثره وثمنه قليل وغير مكلف وعلي فكره ده مغذى جدا للاولاد وطبيعي لانه ليس عليه اى مواد حافظه ولا الوان صناعيه مضره وطعمه فعلا عجبهم جدا . المقادير: كيلو ونصف تفاح كيلو سكر او حسب الرغبه لو كنتي بتحبي المربي سكرها زياده شويه يبقي كيلو ونصف سكر عصير ليمونه متوسطه معلقه شاى صغيره قرفه الطريقه : يغسل التفاح جيدا يبشر بالمبشره ويوضع...
الجنجلانية المقادير : 2كيلة كاوكاو اي فول سوداني مقشر و مطحون مو كثير +2/1 كيلة سكر + فانيليا+ 2/1 كيلة جنجلان وحمص+بيض الى ان ينطم الخليط حوالي 2 الى 3 بيض ثم نفرد العجينة و نقطعها بالشكل اللي نحب انا هنا استعملت نجمة ثم نضعها في بياض البيض ثم الجنجلان الابيض و تخبز في الفرن لكن حذاري يجب ان يبقى ابيض حاولوا انكم ما تخلوها تحمر ثم توضع في العسل فور خروجها ثم توضع في الكاسات...
الحشو: 2 كيلات لوز مطحون 1/2 كيلة سكر 2 ملعقة كبيرة سمن ذائب 1 كغ فرينة ( طحين),ملح 125 غ زبدة 1ملعقة كبيرة ماء الزهر مبشور حبة ليمون بيض حسب الرغبة العجينة: ماء دافئ من جهة نخلط كل المقادير و نضيف الماء تدريجيا حتى تتماسك العجينة و نتركها ترتاح من جهة ثانية نخلط المقادير الجافة للحشو ثم السمن بالنسبة للبيض نضيف بالتدريج الى ان يتماسك هو الاخر على ان لا تكون...
المشمش المقادير: 2 كيلات لوز مطحون مبشور حبة ليمون بيض حسب الرغبة اما الطبقة اللي من الفوق فهي عجينة اللوز كيلة لوز+ كيلة و نصف سكر ناعم+ ماء الزهر+بياض البيض حتى تنطم و ملون حسب الرغبة نخلط كل مكونات المقادير الاولى و نقطعها على شكل قلوب نخبزها في درجة حرارة °6 اي 180° ما لازم تحمر ثم ندخلها في العسل و نضعها جانبا بنفس القالب القلب يشكل على عجينة...

tu es le visiteur n°

أعضاء المدونة

Popular Posts