6‏/6‏/2010

المقادير :

عيش توست

باكيت كريم كراميل الجاهز

حليب

سكر

قشطة

مكسرات


الطريقة بئى :

بتجيبي العيش التوست وتشيلي الحروف البني وترصيه في صنية بحيث ما تسيبيش اي مسافات فاضية بين التوست وبعضه

في حلة بئى على النار بتسكري الحليب وتسيبيه يغلي وبعدين تضيف البودرة بتاعت الكريم كراميل وتقلبي كويس ( يعني من الاخر تعملي الكريم كراميل )

بعدين يا ستي تشيليه من على النار وتصيبيه على طول وهو سخن مولع على التوست اللي في الصنية

طبعا كمية الكريم كراميل لازم تبئى مناسبة لحجم الصنية بحيث يتشرب التوست كله بالكريم كراميل

تحطي الصنية في التلاجة شوية لحد ما تسقع والكريم كرامل يمسك

بعدين تطلعي الصنية وتفردي على وشها القشطة

وترشي على الوش المكسرات اللي انتي عايزاها

طريقة عمل القرع العسلى

يقشر القرع العسلى ويقطع مكعبات

يوضع القرع العسلى مع كوب سكر على النار

ويترك حتى يسيل ويصبح مهرى مع مراعاة عدم التقليب الكثير

ادهن صنية بالسمن بعد هرسه جيدا واضع فوقه الزبيب والمكسرات وجوز الهند

ونضع فوقها الكريمة البسترى وندخلها الفرن حتى يحمر وجهها


صور طريقة عمل القرع العسلى من مطبخى وبالصور في منتدى فتكات


مقادير الكريمة الباسترى ...

نصف كوب دقيق
ملعقة سمن او زبدة
2 كوب لبن
نصف كوب سكر
2 بيضة
فانيليا

طريقة الكريمة الباسترى ...

نضع السمن على النار وبعد ذلك نضع الدقيق
وعند اصفرار اللون نضع اللبن والسكر
الى ان يسخن وارفعيه من على النار وضعى البيض
وقلبى بسرعة .
هذا شكل الكريمة الباسترى بعد ما تطلع


صور طريقة عمل القرع العسلى من مطبخى وبالصور في منتدى فتكات



وهاذى بعض ما طلعت من الفرن


صور طريقة عمل القرع العسلى من مطبخى وبالصور في منتدى فتكات




صور طريقة عمل القرع العسلى من مطبخى وبالصور في منتدى فتكات

المقادير:

كوب ماء دافئ



رشة محسن خبز،
زيت
,و1 بطاطس صغيرة مسلوقة ,
معلقة سكر

الطريقة :
1 كوب زبادي ، 1/2 2 كوب الدقيق 2 ملعقة كبيرة خميرة ،،
  1. - الخميرة+الماء+السكر و نتركها عشر دقائق -
2-نضيف الزبادي ونبشر البطاطس بالرفيعةو نضع الدقيق ونقلب كويس و تترك للتخمير وكل نص ساعة نقلبهالمدة ساعتين
نجيب معلقه صغيرة ونغمسها في الزيت و بعدين ناخد من العجينه معلقة ونحطها في زيت القلي
و تسقى بالشربات او يرش عليها سكر
صور لقمة القاضي بطريقتي او الزلابية في منتدى فتكات

كريم كراميل بطريقة اسامة السيد بالخطوات

المقادير:-

2كوب سكر
1 كوب ماء

3 كوب لبن حليب
6 بيض
4/3 كوب سكرڤانيلياحبهان مطحون أو قرفة مطحونة أو زعفران ( اختياري)الطريقة تحضير

يُوضع الماء والسكر في وعاء على نار متوسطة حتى يبدأ بالغليان ،و نترك الخليط حتى نحصل على الكراميل البني اللون و يُصب في قالب أو قوالب التقديم .
- يُسخن لبن الحليب في وعاء على نار متوسطة حتى درجة الغليان ، و يُتركجانباً.
- يُخفق البيض جيداً في وعاء عميق ، و يُضاف إليه السكر و الڤانيليا معالاستمرار في الخفق.
- يُضاف لبن الحليب الفاتر مع الاستمرار في الخفق أثناءإضافته.
- للحصول على نكهات مختلفة للكريم كراميل يتم تقسيم الخليط و وضعه فيأوعية منفصلة و يُضاف إما القرفة المطحونة أو الحبهان المطحون أو الزعفران (يُراعىإذابة الزعفران في قليل من الشربات قبل إضافته إلى الكريم كراميل)
- يُصب منالخليط على الكراميل و تُرص الأوعية في صينية عميقة ، و يُصب الماء الساخن فيالصينية حتى نصف علو الأوعية.
- تُوضع في فرن حرارته 160 درجة مئوية لمدة 35- 45دقيقة ، و تُترك لتبرد ثم تُوضع في الثلاجة (البراد) لمدة ساعة و نصف على الأقل


انا استخدمت 4 بيضات وعلبتين حليب والباقي مثل ماهم
فانيلا سايلة اذا مي متوفرة ممكن بودرة تستخدمي
صور كريم كراميل بطريقة الشيف اسامة السيد بالخطوات المصورة في منتدى فتكات

بعد ما خفقت البيض مع السكر والفانيلا

صور كريم كراميل بطريقة الشيف اسامة السيد بالخطوات المصورة في منتدى فتكات

هنا بعد ماصبيت الخليط بالصينية وخليتها بحمام مائي حار

صور كريم كراميل بطريقة الشيف اسامة السيد بالخطوات المصورة في منتدى فتكات

بعد مرور45 بالظبط طلعتها من الفرن
صور كريم كراميل بطريقة الشيف اسامة السيد بالخطوات المصورة في منتدى فتكات


بعدها دخلتها الثلاجة لين مابردت كويس ووقت التقديم اخت السكين ومن الاطراف حركتها شوي علشان الاطراف لاتمسك

صور كريم كراميل بطريقة الشيف اسامة السيد بالخطوات المصورة في منتدى فتكات

و في يوم حبيتي تحضري البسبوسه وفجأه ملقيتيش عندك سميد

تعملي إيه ؟ تلغي الوصفه ولا ترضي بالبدائل ؟

ولو حبيتي تعمليها بالسميد بس من غير زيت أو سمن كمان عندي البدائل

1 - البسبوسه من غير سميد (أ)





4 بيضات ؛ كوب مبروش جوز الهند ؛
كوب حليب باودر ؛ 3\4 كوب زيت

ملعقه صغيره بيكنك باودر ؛ ملعقه صغيره فانيليا ؛ شربات للوجه

تخلط المكونات وتفرد في صينية الفرن المدهونه بالطحينه وتخبز بدرجة

180 20 - 25 دقيقه وتسقى بالشربات حال خروجها من الفرن

بسبوسه بدون سميد (ب)

2 بيضه ؛ 1\2 كوب دقيق ؛ 2و1\2 كوب مبروش جوز الهند ؛ 2 ملعقة زبده

ذائبه ؛ ملعقه صغيره بيكنك باودر ؛ ملعقه صغيره فانيليا ؛ 2 ملعقه سكر

ناعم الحبيبات ؛ شربات للوجه

يخفق البيض + السكر ويخفق جيدا + خليط الدقيق والبيكنك باودر ويقلب

+ الزبه وتقلب + المبروش وتعجن جيدا وتفرد في صينيه مدهونه بالطحينه

ويحزز الوجه ويجمل بالمكسرات وتخبز بدرجة 180 لمدة 20 -25 دقيقه

وتسقى بالشربات الدافئ حال خروجها من الفرن

بسبوسه بدون ماده دهنيه

2 بيض ؛ 1\2 ملعقه صغيره فانيليا سائله ؛ كوب سكر ؛ كوب حليب ؛

1و1\2 كوب سميد ؛ 2 ملعقه صغيره بيكنك باودر ؛ كوب مبروش جوز الهند

شربات للوجه

يخفق البيض والفانيليا + الحليب ويخفق + السميد ويقلب + المبروش

ويقلب + السكر والبيكنك باودر ويقلب حتى يتجانس الخليط قليلا ويفرد في

صينيه مدهونه بالطحينه ويترك يرتاح 1\2 ساعه ثم يخبز بدرجة 180 لمدة

1\2 ساعه وتسقى بالشربات البارد حال خروجها من الفرن وترش

بالمبروش

المقادير:

3كوب من اللبن البودرة

نصف كوب دقيق ابيض فاخر

4كوب ماء

الطريقة:

في اناء مناسب اخلطي الدقيق وبودرة اللبن والماء خلطا جيدا ثم يوضع في اناء علي النار بحيث تكون النار متوسطة الحرارة

يقلب الخليط بملعقة خشبية باستمرار حتي لا يتكتل الحليب

عندما يغلي الخليط يترك علي النار دمة دقيقة واحدة ثم يوضع بعدها مباشرة وهو ساخن في صينية واسعة

بعد دقيقتين تنزع القشدة التي تكونت علي سطح الخليط ثم بعد قليل تنزع القشدة مرة اخري وهكذا

يتم تجميع القشدة كلها ثم تستعمل لحشو اي نوع من انواع الحلوي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اختي فتكات احب النهارده اقدم ليكي طريقه جديده وهي عمل مربى بالتفاح اللي دلوقتي في الاسواق بكثره وثمنه قليل وغير مكلف وعلي فكره ده مغذى جدا للاولاد وطبيعي لانه ليس عليه اى مواد حافظه ولا الوان صناعيه مضره وطعمه فعلا عجبهم جدا .
المقادير:
كيلو ونصف تفاح
كيلو سكر او حسب الرغبه لو كنتي بتحبي المربي سكرها زياده شويه يبقي كيلو ونصف سكر
عصير ليمونه متوسطه
معلقه شاى صغيره قرفه

الطريقه :
يغسل التفاح جيدا
يبشر بالمبشره ويوضع في إناء لمده ساعه علي رف الثلاجه بعد إضافه السكر له
يخرج من الثلاجه ونضعه علي النار الهادئه وعليه عصير الليمونه لغايه ما يتم نضجه
عندما يتم النضج ونعرفه ازاى ح يكون السكر فيه بقي زى شربات الكنافه كده
بعدها نضع معلقه القرفه ويقلب لمده ثلاثه دقائق ويترك حتي يبرد خارج الثلاجه
بعد كده يعبأ في برطمانات ونضعه داخل الثلاجه وبالهنا والشفا
اذا عجبتك طريقتي دى قوليها لصديقاتك وحبايبك
الجنجلانية

المقادير : 2كيلة كاوكاو اي فول سوداني مقشر و مطحون مو كثير +2/1 كيلة سكر + فانيليا+ 2/1 كيلة جنجلان وحمص+بيض الى ان ينطم الخليط حوالي 2 الى 3 بيض ثم نفرد العجينة و نقطعها بالشكل اللي نحب انا هنا استعملت نجمة ثم نضعها في بياض البيض ثم الجنجلان الابيض و تخبز في الفرن لكن حذاري يجب ان يبقى ابيض حاولوا انكم ما تخلوها تحمر ثم توضع في العسل فور خروجها ثم توضع في الكاسات






صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات


الحشو: 2 كيلات لوز مطحون 1/2 كيلة سكر 2 ملعقة كبيرة سمن ذائب 1 كغ فرينة ( طحين),ملح 125 غ زبدة 1ملعقة كبيرة ماء الزهر


صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات




مبشور حبة ليمون

بيض حسب الرغبة
العجينة:



ماء دافئ
من جهة نخلط كل المقادير و نضيف الماء تدريجيا حتى تتماسك العجينة و نتركها ترتاح
من جهة ثانية نخلط المقادير الجافة للحشو ثم السمن بالنسبة للبيض نضيف بالتدريج الى ان يتماسك هو الاخر على ان لا تكون الحشو طرية كثير




صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات

نضع العجينةفي القالب و نضع كرية الحشوة فوقها و نضغط لكن يجب ان تبقى الحشوةbonbée يعني دائرية من الفوق مثل الصورة اللي فوق
ثم ناخذ اللي نغلق بيه قارورة مياه معدنية bouchon d'une bouteille و نضغط على الحشوة كيما الصورة اللي تحت


صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات

ونتحصل على هذا الشكل الجميل



اما بالنسبة للوردة اللي من الفوق هي كالتالي
دائما بغلاق القارورة او قالب من نفس الحجم نعمل دائرة نرش عليها قليل من الفرينة و نطويها على اثنان و نلويه كما هو موضح

صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات





صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات





وهاهي في الاخير

صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات

واذا حبيتوها بالوان اخرى مثل اللي في الصورة ما عليكم غير تلونو العجينة من البداية

صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات

صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات




صور لكل محبي الحلويات الجزائرية -أدخلوا وتدوقوا في منتدى فتكات







المشمش


المقادير: 2 كيلات لوز مطحون

مبشور حبة ليمون

بيض حسب الرغبة


اما الطبقة اللي من الفوق فهي عجينة اللوز
كيلة لوز+ كيلة و نصف سكر ناعم+ ماء الزهر+بياض البيض حتى تنطم و ملون حسب الرغبة


نخلط كل مكونات المقادير الاولى و نقطعها على شكل قلوب نخبزها في درجة حرارة °6 اي 180° ما لازم تحمر ثم ندخلها في العسل و نضعها جانبا
بنفس القالب القلب يشكل على عجينة اللوز ثم نضعها على الاولى و نرفعها من الجهة التحتانية اي من الاسفل ثم نضع الوردة من التحت و ندهن الحلوى من الفوق بقليل من العسل اللي نضع فيه brillant
1/2 كيلة سكر 2 ملعقة كبيرة سمن ذائب

tu es le visiteur n°

أعضاء المدونة

Popular Posts